Zijn fietsstoeltjes of aanhangwagens veiliger?

Aanhangwagens, die twee wielen van het fietstype hebben en een lange koppelarm die van achteren aan een fiets wordt bevestigd en laag op de grond rijden, zijn mogelijk veiliger bij een ongeval. Dat komt omdat een kind ongeveer drie voet van een gemonteerd fietsstoeltje zou vallen in vergelijking met een val van ongeveer 6 inch van een aanhangwagen.

Zijn fietsstoeltjes of aanhangwagens veiliger?

Aanhangwagens, die twee wielen van het fietstype hebben en een lange koppelarm die van achteren aan een fiets wordt bevestigd en laag op de grond rijden, zijn mogelijk veiliger bij een ongeval. Dat komt omdat een kind ongeveer drie voet van een gemonteerd fietsstoeltje zou vallen in vergelijking met een val van ongeveer 6 inch van een aanhangwagen. In tegenstelling tot gemonteerde fietsstoeltjes, maakt het lage profiel van een fietskar het onwaarschijnlijk dat hij omvalt in geval van een val. Een fietskar biedt veel ruimte voor uw kind, waardoor hij of zij speelgoed en spelletjes mee kan nemen voor de rit.

Een fietskar is veiliger dan een kinderzitje in geval van een crash omdat deze een beschermende kooi heeft, lager op de grond ligt en een vijfpuntsgordel heeft. Bovendien is het gemakkelijker om de fiets te hanteren met fietskarren dan met kinderzitjes. Een van de belangrijkste punten die de besluitvorming van ouders tussen een fietszitje en een fietskar begeleiden, is gebaseerd op welk systeem het veiligst is. Over het algemeen zijn fietskarren veiliger dan fietsstoeltjes.

Dit komt omdat aanhangwagens lager op de grond liggen. Er is gewoon niet veel afstand om te vallen als de fiets omvalt. Trailers hebben ook hun eigen brede basis van de twee parallelle wielen. Dit zorgt voor stabiliteit en maakt het in de eerste plaats veel moeilijker om de trailer om te kantelen.

Het zal ook je balans niet weggooien tijdens het fietsen. Met de kinderen ingesloten, vastgebonden en zittend in een compartiment met ritssluiting, zijn fietskarren een veiligere optie in vergelijking met kinderfietszitjes. Aanhangwagens zijn ook gekoppeld aan de fiets voor volwassenen, wat de kans verkleint dat de aanhangwagen omvalt wanneer de fiets voor volwassenen valt. Bovendien hebben aanhangwagens een veel cabinekamer waardoor de kinderen voor de veiligheid helmen kunnen dragen.

Ik zou alleen om veiligheidsredenen nooit iets anders gebruiken dan een trailer. De hoeveelheid kracht die kan worden uitgeoefend op het hoofd van een klein kind door een val van een fietsstoeltje kan ernstig letsel veroorzaken. Zelfs als volwassene die voorzichtig op een fietspad reed, heb ik een ongeluk gehad (hond die voor me rent). Met een aanhangwagen is het bijna onmogelijk om te draaien of andere botte schade aan de passagiers te veroorzaken.

In plaats van van een klif te rijden of overreden te worden door een auto, zijn de kinderen veilig. Veiligheid is waarschijnlijk het belangrijkste onderwerp voor de meeste ouders. In het geval dat een kind uit de trailer valt, is de kans veel kleiner dat het gewond raakt in plaats van uit een fietsstoeltje te vallen. Dit komt omdat het kind lang niet zo ver hoeft te vallen in een fietskar.

Als uw kind jong en klein genoeg is, heeft u alleen een afneembare stoel nodig die speciaal voor fietsen is gemaakt. Na jaren met twee kinderen op mijn fiets te hebben gereden met behulp van een kinderzitje voor en achteraan, gaf ik eindelijk fietskarren een kans en was ik meteen verbaasd over hoeveel gemakkelijker het was om met de kinderen te rijden. Hoewel traditioneel advies aanbeveelt dat kinderen pas op 1-jarige leeftijd in een fietskar rijden, zijn er een paar producten op de markt waarmee jongere kinderen in een fietskar kunnen rijden. Een fietskar, die geschikt is voor mogelijk twee peuters, heeft zijn eigen wielen en wordt bevestigd aan de achterkant van de fiets.

De trailer om in het weekend op sporen, kleine wegen en oude niet meer gebruikte spoorwegen te rijden, de stoel om de oudere naar de kinderkamer te brengen op 'grotere' wegen. Een middenzitje is de keuze voor iets oudere kinderen, of als je met kinderen gaat mountainbiken. De American Academy of Pediatrics ondersteunt het gebruik van fietskarren boven fietsstoeltjes om de hierboven genoemde veiligheidsredenen. Fietszitjes en aanhangwagens zijn veilige, betrouwbare manieren om uw kostbaarste lading te vervoeren en stellen u in staat om uw liefde voor fietsen op jonge leeftijd met uw kinderen te delen.

Sommige trailers hebben zelfs een speciale hekarm die de aanhanger zelf rechtop houdt, zelfs als de fiets valt. Je kunt ook gemakkelijker op je tweewielige fiets rijden als je geen extra vracht of passagiers vooraan hebt. Fietskarren zijn de veiligste manier om een baby of peuter te dragen wanneer de veiligheidsprocedures, waaronder het dragen van een helm, omsnoering en het observeren van gewichtslimieten, tot op de letter worden gevolgd. In het geval dat u zich op uw gemak voelt om met uw kind dicht achter te rijden, lijkt het de meest redelijke optie om in de stad te fietsen, een peuterzitje met de optie van de hoge vishoes en een goede helm op het hoofd van je kind.

Atletiek wordt vaak geassocieerd met kleinere lichamen in sporten zoals fietsen, waar slepen belangrijk is, maar grotere mensen zijn net zo goed in staat tot succes op een fiets. En deze opstelling is ook perfect als veilig kinderzitje omdat kinderen worden omwikkeld door de armen van de fietser. .

Leave a Comment

All fileds with * are required