Zijn fietskarren veilig op de weg?

Fietskarren zijn over het algemeen niet veilig om mee te rijden op de wegschouder omdat ze laag bij de grond liggen en mogelijk niet zichtbaar zijn voor bestuurders. Bovendien is de fietskar aanzienlijk breder dan de fiets, waardoor de aanhanger uitsteekt in de weg.

Zijn fietskarren veilig op de weg?

Fietskarren zijn over het algemeen niet veilig om mee te rijden op de wegschouder omdat ze laag bij de grond liggen en mogelijk niet zichtbaar zijn voor bestuurders. Bovendien is de fietskar aanzienlijk breder dan de fiets, waardoor de aanhanger uitsteekt in de weg. Sommige fietskarren hebben een brede wielbasis die voorkomt dat er ooit kantelongevallen plaatsvinden. Een fietskar met een bredere wielbasis is echter zelf vrij breder, wat uw kansen om de fiets op alle plaatsen te parkeren zou beperken.

Over het algemeen is een fietskar de veiligere optie, vooral met een veiligheidsvlag voor een betere zichtbaarheid. Het meest voorkomende risico bij het vervoeren van een kind op een fiets is een ongeval tijdens het in- of uitstappen. Bij kinderzitjes is het risico op letsel groter door de hoogte van de val. Dit gevaar is aanzienlijk minder bij fietskarren en ze vallen meestal niet om als mama of papa met de fiets valt.

De consensus is dat fietskarren iets veiliger zijn dan de op de fiets gemonteerde kinderzitjes. De aanhangwagens zijn laag gecentreerd, stabieler, ingesloten en elke val is korter dan van een op de stoel gemonteerde drager. Het is de kracht van de nek van je kind die bepaalt of ze klaar zijn om op de fiets te gaan of niet, niet hoe oud ze zijn. Een verkoper in een fietsenwinkel in Seattle twijfelde aan het idee dat straatrijden met een kind in een fietskar een slecht idee is.

Het echte punt dat ik hier maak, is dat er altijd andere mogelijkheden zijn dan je standaard fietszitje of aanhangwagenoptie. Als je twee kinderen in je fietskar wilt plaatsen, zorg er dan voor dat deze wordt geleverd met twee 5-punts harnassen. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat kinderen altijd een helm dragen en vastgebonden worden, ongeacht of ze op een stoel of in een aanhanger zitten. Ik zou graag willen weten wat ik kan doen om het comfort en plezier van mijn twee peuters tijdens het rijden in de fietskar te vergroten, meestal voor korte tot middellange afstanden (meestal 3-4 mijl, ongeveer een half uur of zo).

Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om het rijden met een fietskar nog veiliger te maken. De American Academy of Pediatrics (AAP) en het Colorado Department of Transportation raden aan om een fietskar te gebruiken in plaats van een op de fiets gemonteerd kinderzitje. Deze website gaat helemaal over hoe u kunt genieten van het dagelijkse fietsen door middel van woon-werkverkeer, fietsonderhoud en rijden met kinderen. Fietskarren zijn de kleine zijspannen die aan een fiets zijn bevestigd als extra cabine om baby's te vervoeren of bagage te verplaatsen.

Rivara verwierp ook de suggestie dat kinderen kunnen worden blootgesteld aan hersenletsel door rondrennen of stuiteren in een fietskar. Ik denk dat dit soms onbewust gebeurt bij ouders die spelen met het idee om een fietskar te kopen, maar de veiligheidsfactor wordt een excuus om niet de sprong te wagen. Ik moet vermelden dat ik nog nooit ben neergestort met de fietskar of met een kinderzitje, dus het zou je niet al te veel zorgen moeten maken als je de basisveiligheidsmaatregelen volgt. De meeste mensen vinden het handig om met hun kinderen achter in een aanhanger te rijden in plaats van traditionele fietsendrager te gebruiken.

Leave a Comment

All fileds with * are required