Zijn fietskarren of stoelen veiliger?

Een fietskar is veiliger dan een kinderzitje in geval van een crash omdat deze een beschermende kooi heeft, lager op de grond ligt en een vijfpuntsgordel heeft. Bovendien is het gemakkelijker om de fiets te hanteren met fietskarren dan met kinderzitjes.

Zijn fietskarren of stoelen veiliger?

Een fietskar is veiliger dan een kinderzitje in geval van een crash omdat deze een beschermende kooi heeft, lager op de grond ligt en een vijfpuntsgordel heeft. Bovendien is het gemakkelijker om de fiets te hanteren met fietskarren dan met kinderzitjes. In tegenstelling tot gemonteerde fietsstoeltjes, maakt het lage profiel van een fietskar het onwaarschijnlijk dat hij omvalt in geval van een val. Een fietskar biedt veel ruimte voor uw kind, waardoor hij of zij speelgoed en spelletjes mee kan nemen voor de rit.

Met de kinderen ingesloten, vastgebonden en zittend in een compartiment met ritssluiting, zijn fietskarren een veiligere optie in vergelijking met kinderfietszitjes. Aanhangwagens zijn ook gekoppeld aan de fiets voor volwassenen, wat de kans verkleint dat de aanhangwagen omvalt wanneer de fiets voor volwassenen valt. Bovendien hebben aanhangwagens een veel cabinekamer waardoor de kinderen voor de veiligheid helmen kunnen dragen. Een van de belangrijkste punten die de besluitvorming van ouders tussen een fietszitje en een fietskar begeleiden, is gebaseerd op welk systeem het veiligst is.

Over het algemeen zijn fietskarren veiliger dan fietsstoeltjes. Dit komt omdat aanhangwagens lager op de grond liggen. Er is gewoon niet veel afstand om te vallen als de fiets omvalt. Trailers hebben ook hun eigen brede basis van de twee parallelle wielen.

Dit zorgt voor stabiliteit en maakt het in de eerste plaats veel moeilijker om de trailer om te kantelen. Het zal ook je balans niet weggooien tijdens het fietsen. Over het algemeen is een fietskar de veiligere optie, vooral met een veiligheidsvlag voor een betere zichtbaarheid. Het meest voorkomende risico bij het vervoeren van een kind op een fiets is een ongeval tijdens het in- of uitstappen.

Bij kinderzitjes is het risico op letsel groter door de hoogte van de val. Dit gevaar is aanzienlijk minder bij fietskarren en ze vallen meestal niet om als mama of papa met de fiets valt. Ik zou alleen om veiligheidsredenen nooit iets anders gebruiken dan een trailer. De hoeveelheid kracht die kan worden uitgeoefend op het hoofd van een klein kind door een val van een fietsstoeltje kan ernstig letsel veroorzaken.

Zelfs als volwassene die voorzichtig op een fietspad reed, heb ik een ongeluk gehad (hond die voor me rent). Met een aanhangwagen is het bijna onmogelijk om te draaien of andere botte schade aan de passagiers te veroorzaken. In plaats van van een klif te rijden of overreden te worden door een auto, zijn de kinderen veilig. Na verloop van tijd zul je absoluut meer en meer zelfvertrouwen krijgen tijdens het trekken van de fietskar, en je gezondheid zal je daarvoor dankbaar zijn.

Hoewel traditioneel advies aanbeveelt dat kinderen pas op 1-jarige leeftijd in een fietskar rijden, zijn er een paar producten op de markt waarmee jongere kinderen in een fietskar kunnen rijden. De meeste jonge kinderen zullen het meer ontspannen vinden om dicht bij hun ouder te zijn, en het zorgt ook voor een soepelere rit dan fietsstoeltjes aan de achterkant. Ik heb ook een lijst samengesteld met de beste huidige fietskarren voor elke veel voorkomende situatie, die je hier kunt bekijken. De grote voordelen van de trailer zijn dat het er twee kan bevatten, het kan spullen (snacks, drankjes, luiertas, picknickdeken) en mensen bevatten, en het kan een slapende baby in een autostoeltje houden.

Merk op dat er variaties zijn in de prijzen van aanhangwagens en fietsstoeltjes, afhankelijk van het merk en of het specifieke item als budget of high-end wordt beschouwd. Er zijn fietszitjes voor kinderen die worden geleverd met padding, helmuitsparing, armsteun, verstelbare capaciteit en hoofdsteun, waardoor ze een optie zijn die het overwegen waard is. Aan de andere kant hebben aanhangwagens ook comfortfuncties zoals verstelbare stoelen, verstelbare vering, luchtbanden, premium vering, getinte ramen en regenhoezen. Als u deze voordelen van fietskarren als opvalt, neigt u zeker naar het kiezen van een aanhangwagen in tegenstelling tot het kinderzitje.

Hoogwaardige, stabiele aanhangwagens met goede veiligheidsgordels zijn echter aanzienlijk duurder, zwaarder en groter dan kinderzitjes, en niet elke aanhanger past op elke fiets - hier komt goed advies om de hoek kijken. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het op de fiets gemonteerde kinderzitje de gemakkelijkste en veiligste manier is om met een kind te rijden, omdat ze dicht bij je worden gehouden en fietskarren lastig lijken om achter je fiets te trekken. U kunt aanhangwagens kopen die plaats bieden aan maximaal 2 kinderen, wat een geweldige optie is voor grotere gezinnen, of als u spullen moet dragen. Gezien hun brede breedte zijn de aanhangwagens en de kinderen bij het gebruik van aanhangwagens op wegen in de buurt van het verkeer dichter bij het verkeer.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required