Zijn aanhangwagens veilig?

Fietskarren zijn eigenlijk heel veilig Dit is precies de reden waarom fietskarren misschien wel de veiligste manier zijn om met een kind te rijden. Door enkele basisveiligheidstips en uw eigen gezond verstand te volgen, kunnen fietskarren veel veiliger zijn dan alternatieve opties, zoals kinderzitjes op de fiets.

Zijn aanhangwagens veilig?

Fietskarren zijn eigenlijk heel veilig Dit is precies de reden waarom fietskarren misschien wel de veiligste manier zijn om met een kind te rijden. Door enkele basisveiligheidstips en uw eigen gezond verstand te volgen, kunnen fietskarren veel veiliger zijn dan alternatieve opties, zoals kinderzitjes op de fiets. Over het algemeen is een fietskar de veiligere optie, vooral met een veiligheidsvlag voor een betere zichtbaarheid. Het meest voorkomende risico bij het vervoeren van een kind op een fiets is een ongeval tijdens het in- of uitstappen.

Bij kinderzitjes is het risico op letsel groter door de hoogte van de val. Dit gevaar is aanzienlijk minder bij fietskarren en ze vallen meestal niet om als mama of papa met de fiets valt. In vergelijking met een fietszitje biedt de aanhanger veel betere bescherming als je omvalt. Bovendien bieden ze ook bescherming tegen omgevingsfactoren zoals kou, zon, regen, enz.

Zodat je in vrijwel alle weersomstandigheden kunt reizen. Mijn twee zonen gebruikten allebei de stoel toen ze jonger en kleiner waren en de trailer toen ze ouder en groter werden. Aanhangwagens hebben een stijf frame ingesloten in duurzame stof, dat enige bescherming biedt voor jonge passagiers als de unit omrolt. Ik zie heel weinig aandacht voor het feit dat een aanhangwagen je kind op bumperhoogte zet als een auto om welke reden dan ook niet op tijd kan of stopt (sms'en, slaperigheid, niet opletten).

Om met een volledige aanhanger door heuvels te navigeren, moet de fiets meerdere versnellingen hebben met soepel schakelen en goede remmen. Ik denk dat hoewel ze misschien een acceptabele vorm van transport voor kinderen zijn, ik denk dat de kans op ernstig letsel groter is dan bij een fietskar. Veel ouders genieten ook van de nabijheid van hun kleintjes op de fiets, maar het kind moet zonder hulp rechtop kunnen zitten. Door de aard van het slepen van een 2-wielige niet-leunende aanhanger met een 2-wielige tlaning fiets, moet u 3 vrijheidsgraden hebben in de trekhaak, vergeleken met 2 voor een enkele wielaanhanger (zoals de BOB voor vracht is).

Voor extra veiligheid bij het gebruik van een aanhangwagen, plaatst u een oranje veiligheidsvlag en zwaailichten aan de achterkant om de aanhangwagen beter zichtbaar te maken voor het verkeer. Een enkele trailer is lichter, smaller en gemakkelijker op te bergen wanneer hij niet in gebruik is, en is een goede keuze als je zeker weet dat je niet meer dan één kind hoeft te trekken. Het is de kracht van de nek van je kind die bepaalt of ze klaar zijn om op de fiets te gaan of niet, niet hoe oud ze zijn. Mei is de Nationale Fietsmaand en het is de perfecte tijd om buiten te gaan en uw kind kennis te laten maken met de geneugten van fietsen.

In mijn ervaring lijken aanhangwagens echter minder vijandigheid te verzamelen en zijn ze niet zo betrokken bij de hele strijd tussen fietsers en motorvoertuigen, en automobilisten zullen je eerder meer ruimte geven. Het bevestigen van een Schwinn-fietskar aan een fiets is eenvoudig omdat het bedrijf Schwinn zijn aanhangwagens specifiek heeft ontworpen om compatibel te zijn met de meeste fietsen. Er zijn een aantal premium kinderfietskarren die in enkele en dubbele modi worden geleverd, en een hele reeks veiligheidsvoorzieningen hebben.

Leave a Comment

All fileds with * are required