Wat is veiliger een fietszitje of fietskar?

Een fietskar is veiliger dan een kinderzitje bij een botsing omdat deze een beschermende kooi heeft, lager op de grond ligt en een vijfpuntsgordel heeft. Bovendien is het gemakkelijker om de fiets met fietskarren te hanteren dan met kinderzitjes.

Wat is veiliger een fietszitje of fietskar?

Een fietskar is veiliger dan een kinderzitje bij een botsing omdat deze een beschermende kooi heeft, lager op de grond ligt en een vijfpuntsgordel heeft. Bovendien is het gemakkelijker om de fiets met fietskarren te hanteren dan met kinderzitjes. In tegenstelling tot gemonteerde fietsstoeltjes, maakt het lage profiel van een fietskar het onwaarschijnlijk dat hij omvalt in geval van een val. Een fietskar biedt veel ruimte voor uw kind, zodat hij of zij speelgoed en spelletjes mee kan nemen voor de rit.

Met de kinderen ingesloten, vastgebonden en zittend in een compartiment met ritssluiting, zijn fietskarren een veiligere optie in vergelijking met kinderfietszitjes. Aanhangwagens zijn ook gekoppeld aan de fiets voor volwassenen, wat de kans verkleint dat de aanhangwagen omvalt wanneer de fiets voor volwassenen valt. Bovendien hebben aanhangwagens een veel cabinekamer waarmee de kinderen voor de veiligheid helmen kunnen dragen. Een van de belangrijkste punten die de besluitvorming van ouders tussen een fietsstoeltje versus fietskar begeleiden, is gebaseerd op elk systeem dat het veiligst is.

Over het algemeen zijn fietskarren veiliger dan fietsstoeltjes. Dit komt omdat aanhangwagens lager op de grond liggen. Er is gewoon niet veel afstand om te vallen als de fiets omvalt. Trailers hebben ook hun eigen brede basis van de twee parallelle wielen.

Dit zorgt voor stabiliteit en maakt het in de eerste plaats veel moeilijker om de trailer om te kantelen. Het zal ook je balans niet weggooien tijdens het fietsen. Alleen om veiligheidsredenen zou ik nooit iets anders gebruiken dan een aanhangwagen. De hoeveelheid kracht die kan worden uitgeoefend op het hoofd van een klein kind door een val van een fietsstoeltje kan ernstig letsel veroorzaken.

Zelfs als volwassene die voorzichtig op een fietspad reed, heb ik een ongeluk gehad (hond die voor me rent). Met een aanhangwagen is het bijna onmogelijk om te draaien of andere botte schade aan de passagiers te veroorzaken. In plaats van van een klif te rijden of overreden te worden door een auto, zijn de kinderen veilig. De trailer voor het rijden op sporen, kleine wegen en oude niet meer gebruikte spoorwegen in het weekend, de stoel om de oudere naar de kinderkamer te brengen op 'grotere' wegen.

De aanhangwagens rijden voornamelijk lager dan de fiets, waardoor ze mogelijk veilig zijn in geval van een ongeval. Nadat een ouder tot deze beslissing is gekomen, is de volgende grote vraag of een fietskar of fietszitje voor het kind moet worden gebruikt. Aanhangwagens worden bevestigd aan de achterkant van een fiets voor volwassenen, waardoor het gemakkelijker is om te trappen in vergelijking met sommige van de aan de voorkant gemonteerde of achteraan gemonteerde fietsstoeltjes die soms de beweging van de benen kunnen belemmeren als de pedalen voor volwassenen. Een fietskar kan echter moeilijk op te bergen zijn als je thuis niet genoeg ruimte hebt of geen opvouwbaar model hebt gekocht.

Je moet er ook rekening mee houden dat het moeilijker is om aan een kinderfietskar te trekken dan om een fietsstoeltje te hebben. Aanhangwagens worden geleverd in twee wielen van het fietstype en een koppelarm waarmee ze achter een volwassen fiets kunnen worden bevestigd. Als uw kind jong en klein genoeg is, heeft u alleen een afneembaar zitje nodig dat speciaal voor fietsen is gemaakt. Het is geweldig dat er zoveel manieren zijn om kinderen op de fiets te dragen, zodat je je kinderen altijd mee kunt nemen op fietstochten.

Het fietszitje van vandaag is een grote stap voorwaarts ten opzichte van wat veel Gen X en millennials bijna 30 jaar geleden als kinderen binnenrijden. We delen de voor- en nadelen van elk fietssysteem, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw gezin. Fietszitjes en aanhangwagens zijn veilige, betrouwbare manieren om uw kostbaarste lading te vervoeren en stellen u in staat om uw liefde voor fietsen op jonge leeftijd met uw kinderen te delen. Je moet er ook voor zorgen dat je fiets compatibel is met een fiets of in een lange of mid-tail fiets kijken om er zeker van te zijn dat je ruimte hebt.

Mijn zus, was op 2-jarige leeftijd, reed in een hoogwaardige, verkochte fietsenwinkel en goed gemonteerd fietsstoeltje.

Leave a Comment

All fileds with * are required