Vinden honden het leuk om op de fiets te zitten?

Honden die brachycefaal zijn (zoals bulldogs) hebben het moeilijk om normaal te ademen, dus rigoureuze lichaamsbeweging zoals fietsen is geen goed idee, zegt Haylee Bergeland, CPDT-KA, RBT en Daily Paws' redacteur voor gezondheid en gedrag van huisdieren. Sterke, energieke honden met het uithoudingsvermogen om langere tijd te lopen, rennen en spelen, zijn perfecte kandidaten om mee te gaan op je fietstocht.

Vinden honden het leuk om op de fiets te zitten?

Honden die brachycefaal zijn (zoals bulldogs) hebben het moeilijk om normaal te ademen, dus rigoureuze lichaamsbeweging zoals fietsen is geen goed idee, zegt Haylee Bergeland, CPDT-KA, RBT en Daily Paws' redacteur voor gezondheid en gedrag van huisdieren. Sterke, energieke honden met het uithoudingsvermogen om langere tijd te lopen, rennen en spelen, zijn perfecte kandidaten om mee te gaan op je fietstocht. Enkele van de meest waarschijnlijke rassen om van de oefening te genieten, zijn husky's, border collies, Labrador retrievers en boksers. Maar kleinere honden zoals Jack Russell, terriers en poedels kunnen ook genieten van de activiteit.

Dat gezegd hebbende, kunnen de meeste honden leren genieten van je ritten met training. Geleidelijke blootstelling aan uw fiets en aanhanger, het creëren van een positieve associatie met het in de trailer zitten met veel traktaties en lof, en het langzaam blootstellen van uw hond aan beweging in de trailer vergroot uw kansen op een succesvol resultaat. Hoewel we meerdere keren per dag met onze viervoeters wandelen, hebben sommige honden meer beweging nodig dan dat. Gezonde honden moeten rennen, en wandelen is gewoon niet genoeg oefening voor hen.

Hardlopen met je hond is een geweldige aërobe oefening, maar veel mensen kunnen niet rennen of houden gewoon niet van hardlopen. Dus waarom fiets je niet met je hond? Met de bovenstaande tips ben je klaar om samen aan je veilige fietsavontuur te beginnen. En wat er ook gebeurt, een GPS-hondentracker kan helpen om uw hond veilig en in zicht te houden. Frisse lucht, lichaamsbeweging en samen doorgebrachte tijd — het wordt niet veel beter dan dat, toch?.

Voordat u met uw hond gaat fietsen, moet u ervoor zorgen dat hij gehoorzaam is, reageert op uw bevelen en kan hakken. Fietsen met een ongedisciplineerde hond kan extreem gevaarlijk zijn en kan een ernstig ongeval veroorzaken. Vaak zie je eigenaren fietsen met de riem in hun hand en de hond naast hen rennen. Deze praktijk is erg onveilig omdat de riem vast kan komen te zitten in de wielen van de fiets, of de hond de fiets kan trekken om een ernstig ongeval te riskeren.

Een hondenfietsleiding mag niet te lang of te kort zijn en sluit meestal aan op het frame van de fiets of de zadelpen met een koord dat aan het harnas van de hond is bevestigd. Als u dicht bij een lineair park woont (voormalige spoorwegbedden omgebouwd voor recreatie), heeft u toegang tot misschien wel de beste plek om met uw hond te fietsen. Ongeacht hoeveel uw hond de trailer leuk vindt, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze er stevig aan zijn bevestigd voordat u begint te fietsen, zodat ze niet in het verkeer springen. Hydrateer uw hond regelmatig tijdens uw rit en train hem om niet te drinken uit plassen en beken om een infectie van Giardia te voorkomen, een darmparasiet die ernstige ziekte kan veroorzaken.

Labradors zijn energieke honden, dus je huisdier naast je laten rennen op je fiets is een ideale manier om een deel van zijn uitbundigheid in bedwang te houden en hem fit te houden. Wanneer u een pad betreedt, loopt u met uw hond aan de lijn voor een veilige afstand van de weg voordat u hem loslaat en begint te rijden. Voor kleine tot middelgrote honden zijn er een aantal manden, kratten en hondenzitjes, zodat Fido met je mee kan rijden op het frame. Train uw hond om te reageren op signalen die hem helpen veilig te houden wanneer hij losloopt in het bos terwijl u toezicht houdt vanaf uw fiets.

Maar er is één cruciaal apparaat waarin u moet investeren om ervoor te zorgen dat fietsen met uw hond zo veilig mogelijk is. Er zijn hondenspecifieke modellen voor elk van deze opties, speciaal ontworpen voor de veiligheid en verzorging van honden. Als u twijfelt over de fysieke conditie of capaciteiten van uw hond, vraag dan uw dierenarts of hij denkt dat het veilig is om met uw hond te fietsen. Wanneer u een fietsopzetstuk voor honden koopt, lees dan altijd zorgvuldig de instructies, zodat u het correct installeert om de veiligheid van uw Labrador te garanderen.

Als u uw hond op de juiste manier voorbereidt en over de nodige uitrusting en uitrusting beschikt, moet u veilig kunnen genieten van fietsen met uw hond, op welke manier u het ook kiest. Voordat u met honden gaat fietsen, moet u overwegen om veiligheidsfietsaccessoires voor honden te kopen om hem tijdens een rit te beschermen. Je zou halverwege de rit niet willen weten dat je fietsmand het gewicht van je hond niet kan dragen, of dat de fietskar niet goed is aangesloten. Sommige van deze opties voor hondenbakfietsen zijn zelfs verkrijgbaar in e-bikes of hulpfietsen op batterijen, wat vooral handig kan zijn bij het vervoeren van zeer grote honden heuvels op.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required