Kun je een hond aan een fiets bevestigen?

Als u en uw hond net regelmatig of krachtiger beginnen te sporten, zijn lichamelijk onderzoek door uw respectieve artsen aan te raden. Zoals uw hond u kan zien, geeft het hem meer veiligheid en vertrouwen tijdens een rit in tegenstelling tot een hondenfietskar.

Kun je een hond aan een fiets bevestigen?

Als u en uw hond net regelmatig of krachtiger beginnen te sporten, zijn lichamelijk onderzoek door uw respectieve artsen aan te raden. Zoals uw hond u kan zien, geeft het hem meer veiligheid en vertrouwen tijdens een rit in tegenstelling tot een hondenfietskar. Fietsen met een ongedisciplineerde hond kan extreem gevaarlijk zijn en kan een ernstig ongeval veroorzaken. En het is moeilijker voor u om het comfortabele tempo van uw hond te bepalen, waardoor hij mogelijk zijn looplimieten overschrijdt.

Melanie is een levenslange hondenliefhebber, ervaren dierenoppas op Rover, freelanceschrijver, vrouw en liefhebbende moeder van Madison, Rye en JoJo (respectievelijk haar peuter, bichon-poep en poedels). Als je ritten je over een warme stoep brengen of als je hond gevoelige voeten heeft, zorg er dan voor dat je hem past met een goed paar slofjes. Deze praktijk is erg onveilig omdat de riem vast kan komen te zitten in de wielen van de fiets, of de hond de fiets kan trekken om een ernstig ongeval te riskeren. Er zijn ook speciale hulpstukken voor bikejoring, de hondensport die oorspronkelijk is gemaakt door sledehondenracers om hun honden te helpen trainen buiten het winterseizoen.

Getraind om aan de lijn te lopen - Als uw hond niet goed aan de lijn loopt, mist hij waarschijnlijk de discipline om een goede fietspartner te zijn. Hij waarschuwt voor het meenemen van honden als het buiten te warm is, of voor lange ritten die mensen op wielen gemakkelijk zouden vinden. Er zijn ernstige risico's verbonden aan het loslopen van uw hond in het bos terwijl u mountainbikt op afgelegen paden. Uw hond kan u vergezellen door naast u te rennen of te vervoeren in een aanhangwagen of zijspan die aan de fiets is bevestigd.

Er zijn tal van producten die zijn ontworpen om mensen te helpen fietsen met hun honden, waaronder harnassen, bungee-riemen en hulpstukken die helpen voorkomen dat de riem in de wielen blijft steken. Neem veel water en een hondenbak, voeg een favoriete deken toe, beloon ze met lekkernijen en maak er een positieve ervaring van. De BikerDog wordt geleverd met een harnas, maar de WalkyDog en Springer niet (de Springer kwam vroeger met een harnas, maar niet meer). Je kunt zelfs traktaties op de banden, het frame en de pedalen plaatsen, een spelletje spelen met je hond terwijl hij deze vreemde machine begint te associëren met plezier maken.

Leave a Comment

All fileds with * are required