Hoe draag je een grote hond op de fiets?

Gezien haar grootte zou een mand of rek te klein zijn. Een soort trailer is misschien wel de beste optie.

Hoe draag je een grote hond op de fiets?

Gezien haar grootte zou een mand of rek te klein zijn. Een soort trailer is misschien wel de beste optie. Een bakfiets met een grote voorbak kan werken (zie foto's hieronder). Er is ook de mogelijkheid om een riem op te zetten en de hond naast elkaar te laten rennen; maar ik zou dat een geavanceerde vaardigheid beschouwen die niet voor iedereen weggelegd is.

Dit is de eenvoudigste manier om andere wezens te vervoeren. Omdat een bakfiets goed is om kinderen of biervaten mee te nemen, werkt hij goed, zelfs voor huisdieren met vier poten. De achterpoten van uw hond op het frame van de fiets leggen en hem vastzetten aan het stuur is nog een — riskante — manier om met hem mee te reizen. Deze hond bij Critical Mass Buenos Aires hield van de stijl en bracht de hele middag door in de positie zonder zijn eigenaar problemen te bezorgen.

Je zou halverwege de rit niet willen weten dat je fietsmand het gewicht van je hond niet kan dragen, of dat de fietskar niet goed is aangesloten. Handsfree fietsriemen, zoals de Walky Dog Plus die George gebruikt, zijn een geweldige manier om met grotere honden te fietsen. Zolang uw hond bereid en in staat is om te leren, zijn er eigenlijk een aantal geweldige producten om u te helpen uw huisdier mee te nemen voor de rit, zelfs als ze niet fysiek aan uw zijde rennen. Een kleinere hond kan geweldig rijden in een fietsmand aan de voorkant, zijkant of achterkant, zolang de mand maar goed gewatteerd is en de hond veilig is vastgebonden om vallen of eruit springen te voorkomen.

Onthoud gewoon dat uw hond geen bepaald ras of maat hoeft te zijn om graag tijd met u door te brengen met fietsen. Als dit de eerste keer is dat uw hond met u fietst, neem dan de tijd om hem vertrouwd te maken met de fiets om ervoor te zorgen dat hij niet geschrokken raakt tijdens de rit. Persoonlijk zou ik mijn hond graag zien als ik aan het rijden ben, maar als je hondenvriend voldoende getraind is om stil te zitten, kun je het voorbeeld van deze man in Bretagne, Frankrijk volgen en een mand proberen die op het achterrek van de fiets is geplaatst. Als je op zoek bent naar een hondenmand voor je fiets, houd er dan rekening mee dat deze alleen geschikt is voor bepaalde fietsontwerpen.

Ofwel een tweedehands (waarschijnlijk een kiddy trailer omdat ze vaker voorkomen), of een nieuwe, en idealiter een van degenen die zijn ontworpen om een hond te dragen. Volgens Johnson moet je fietsroutine met je hond een wandeling om op te warmen, naast je fiets draven tijdens je daadwerkelijke rit en een afkoelperiode aan het einde. Maar maak je geen zorgen, we hebben een overzicht van de beste manieren om je hond mee te nemen op je fiets, dus je zult er zeker een vinden die perfect is voor jullie paar. Ze zeggen dat je een oude hond geen nieuwe trucjes kunt leren, maar met de juiste motivatie kun je elke hond zeker een nieuwe manier leren om door de stad te reizen.

Anders krijg je (op zijn best) wurgingsproblemen wanneer de hond probeert rechtop te zitten of eraf te springen, en waarschijnlijker zullen jij en de hond op een hoop op de grond terechtkomen. Fietsen met je hond kan een ongelooflijk leuke en lonende activiteit zijn, zolang het maar gebeurt met de veiligheid van zowel hond als ruiter in gedachten. Een tweewielige aanhanger is ook stabieler, zodat de hond die rondbeweegt je niet (zo gemakkelijk) van de fiets gooit.

Leave a Comment

All fileds with * are required